PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE FOR MILKADEAL SDN BHD'S VALUED
CUSTOMER/PROPSPECTIVE CUSTOMER

  1. MILKADEAL SDN BHD ("MILKADEAL") respects the privacy of all personal data / personal information collected from our valued customers / prospective customers seriously and this Personal Data Protection Notice ("Notice") is issued to all our valued customers / prospective customers in line with the requirement of the Personal Data Protection Act 2010.

  2. In the course of your dealing with MILKADEAL and/or MILKADEAL's Group of Companies, we will request you to provide us the following personal data/personal information:-

    1. name;
    2. identity card number/passport number/company registration number;
    3. address;
    4. gender;
    5. date of birth;
    6. race;
    7. nationality;
    8. contact information;
    9. email address;
    10. financial background for application of trade credit limit.
    11. relevant information derived from any form of communication (written or verbal) for MILKADEAL to provide the service and/or product which you have requested.
  3. All personal data / personal information collected/processed will be kept in a secure manner, and where applicable, it will be kept in accordance with the applicable laws and regulations to prevent the unauthorized or unlawful processing of your personal data / personal information and the accidental loss or destruction of, or damage to, your personal data / personal information.

  4. The personal data / personal information which you have provided will be collected, used and processed by us for the following purposes:-

    1. to deliver notices, newsletter, promotions, services or products and marketing materials to you;
    2. for MILKADEAL's customer relationship management;
    3. to conduct marketing, survey, questionnaires, legitimate business activities and client profiling activities in connection with our services and related products;
    4. internal record and and maintenance of customer database.
    5. to facilitate the provision of services or products in accordance to our customers' specifications;
    6. for billing and financing purposes which include sales orders processing, invoicing, delivering of goods and/or services, and collection of outstanding payment from our customers;
    7. for MILKADEAL's credit risk management and credibility worthiness check of our customers;
    8. to explore employment opportunities and potential sales opportunities;
    9. to monitor, review and improve MILKADEAL's services and products;
    10. for marketing and trend analysis of product and services;
    11. other such purposes which are relevant to the products and services provided by MILKADEAL;
  5. Generally, MILKADEAL keeps all personal data / personal information confidential, and you hereby consent and authorize us to provide or disclose your personal data / personal information to the following categories of parties:-

    1. any person to whom we are compelled or required to provide or disclose your personal data / personal information under laws or in response to a competent government agency;
    2. any associated company(ies) and related company(ies) and subsidiary(ies) and affiliate(s) of MILKADEAL which includes future establishments;
    3. government agency(ies), statutory authority(ies) and industry regulator(s);
    4. our auditors, accountants, lawyers, financial institutions, other financial or professional advisers credit reporting agencies, credit bureau, debts collection agencies ;
    5. our business partners and online affiliates that provide related services or products in connection with our business;
    6. third party services or product providers which are deemed to be necessary or appropriate (including those which are located overseas);
    7. our appointed service providers in relation to our customer loyalty programs for the purpose of delivery of gift redemption and services.
  6. As a data subject, you have the right (subject to payment of fee) to request access and correction of your personal data / personal information which we hold. You also have the right to request for your personal data / personal information to be exclusively retained by us only, as long as necessary for the fulfillment of the purposes for which it was collected. If you own that right or if you have any related questions, you may write to us at the following address:-

    MILKADEAL SDN BHD
    22-3 Jalan PJU 8/5G,
    Damansara Perdana,
    47820 Petaling Jaya,
    Selangor, Malaysia.
    Email: support@milkadeal.com

  7. Should you have any query(ies) in relation to the policy in this Notice, please write to the following address within twenty-one (21) days from the date of this Notice:-

    MILKADEAL SDN BHD
    22-3 Jalan PJU 8/5G,
    Damansara Perdana,
    47820 Petaling Jaya,
    Selangor, Malaysia.
    Email: support@milkadeal.com

    Failing which, our company shall deem that you have consented to the Policy in this Notice.

  8. In the event of any inconsistency between the English version and Bahasa Malaysia version of this Notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.

  9. By virtue of your providing of personal data to MILKADEAL in the Credit Facility Application Forms, Accounts Opening Application Form, Membership Application Form, Consent Form and/or other relevant documents to enable the provision of services and/or products to be provided by MILKADEAL to you, you agree to the terms and conditions of this Notice.



NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI UNTUK PELANGGAN/BAKAL PELANGGAN
MILKADEAL SDN BHD

  1. MILKADEAL SDN BHD ("MILKADEAL") dan/atau Kumpulan MILKADEAL menghormati privasi data peribadi / maklumat peribadi yang dikumpul daripada pelanggan/bakal pelanggan dengan serius dan Notis Perlindungan Data Peribadi ("Notis") ini ditujukan kepada pelanggan/bakal pelanggan kami selaras dengan keperluan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.

  2. Dalam pengurusan and dengan MILKADEAL dan/atau Kumpulan MILKADEAL, kami akan meminta anda membekalkan data peribadi/maklumat peribadi berikut:-

    1. nama;
    2. nombor kad pengenalan/nombor passport/nombor pendaftaran syarikat;
    3. alamat;
    4. jantina;
    5. tarikh lahir;
    6. bangsa;
    7. kewarganegaraan;
    8. butiran perhubungan;
    9. alamat e-mel;
    10. latar belakang kewangan untuk permohonan had kredit dagangan.
    11. maklumat relevan yang diperolehi dari mana-mana bentuk komunikasi (bertulis atau lisan) untuk B├ęcon untuk menyediakan perkhidmatan dan / atau produk yang anda minta.
  3. Semua data peribadi/maklumat peribadi yang dikumpul/diproses akan disimpan dengan cara yang selamat, dan di mana praktikal, ia akan disimpan selaras dengan undang-undang dan peraturan yang relevan untuk menghalang pemprosesan data peribadi/maklumat peribadi anda secara haram atau tidak sah dan kehilangan atau kemusnahan atau kerosakan kepada data peribadi / maklumat peribadi anda.

  4. Kami akan mengumpulkan, menggunakan dan memproseskan data peribadi/maklumat peribadi yang dibekalkan oleh anda untuk tujuan-tujuan berikut:-

    1. untuk penyampaian notis, surat berita, promosi, perkhidmatan atau produk dan bahan-bahan pemasaran bagi perkhidmatan atau produk tersebut sama ada pada masa kini atau di masa hadapan kepada anda;
    2. untuk pengurusan perhubungan pelanggan bagi MILKADEAL;
    3. untuk menjalankan aktiviti-aktiviti pemasaran, kajian, soal selidik, perniagaan yang sah dan pemprofilan pelanggan berhubungan dengan perkhidmatan dan produk berkaitan dengan kami;
    4. untuk penyimpanan rekod dalaman kami dan penyelenggaraan pangkalan data pelanggan;
    5. untuk memudahkan penyediaan perkhidmatan atau produk berdasarkan spesifikasi pelanggan;
    6. untuk pembilan dan tujuan-tujuan pembiayaan termasuk pemprosesan pesanan jualan, invois, menyampaikan barangan dan / atau perkhidmatan, dan kutipan bayaran tertunggak daripada pelanggan;
    7. supaya MILKADEAL boleh melaksanakan pengurusan risiko kredit dan pemeriksaan kredibiliti pelanggan;
    8. meneroka peluang-peluang pekerjaan atau potensi peluang jualan;
    9. untuk memantau, mengkaji semula, memperbaiki perkhidmatan dan produk MILKADEAL ini;
    10. untuk pemasaran dan analisis trend produk dan perkhidmatan;
    11. apa-apa urusan lain yang berkaitan dengan produk dan perkhidmatan yang disediakan oleh MILKADEAL;
  5. Secara umumnya, MILKADEAL menyimpan semua data peribadi / informasi peribadi secara sulit, dan anda dengan ini membenarkan dan memberi izin kepada kami untuk membekalkan atau mendedahkan data peribadi / informasi peribadi anda kepada pihak-pihak berikut:-

    1. mana-mana pihak yang mewajibkan atau mengehendaki kami untuk membekalkan atau mendedahkan data peribadi / informasi peribadi anda di bawah undang-undang atau untuk tujuan membalas kepada agensi kerajaan yang kompeten;
    2. mana-mana syarikat bersekutu dan syarikat berkaitan dan anak syarikat bagi MILKADEAL termasuk syarikat-syarikat yang akan ditubuhkan pada masa hadapan;
    3. agensi kerajaan, badan berkanun dan penyelia industri;
    4. juruaudit-juruaudit, akauntan-akauntan, peguam-peguam kami, institusi kewangan atau penasihat-penasihat kewangan atau profesional yang lain, agensi-agensi laporan kredit, biro kredit, agensi-agensi kutipan hutang;;
    5. rakan-rakan kongsi perniagaan dan ahli gabungan online kami yang menyediakan perkhidmatan atau produk berkaitan dengan perniagaan kami;
    6. pembekal perkhidmatan pihak ketiga atau pembekal produk sebagaimana kami anggap perlu dan sesuai (termasuk ia yang berada di luar negara);
    7. pembekal perkhidmatan berkaitan dengan program kesetiaan pelanggan bagi tujuan penyampaian hadiah yang ditebuskan dan perkhidmatan.
  6. Sebagai seorang subjek data, anda mempunyai hak (tertakluk kepada bayaran sewajat) untuk meminta akses kepada dan pembetulan terhadap data peribadi / informasi peribadi yang disimpan oleh kami. Anda juga mempunyai hak untuk meminta agar data peribadi / informasi peribadi anda yang disimpan oleh kami (hanya selama mana yang diperlukan) hanya digunakan untuk memenuhi tujuan maklumat tersebut dikumpul. Jika anda ingin membuat demikian atau anda mempunyai persoalan yang berkaitan, sila tulis surat kepada kami di alamat berikut:

    MILKADEAL SDN BHD
    22-3 Jalan PJU 8/5G,
    Damansara Perdana,
    47820 Petaling Jaya,
    Selangor, Malaysia.
    Email: support@milkadeal.com

  7. Kami yakin bahawa anda telah memberi kebenaran dan bersetuju kepada terma-terma di atas yang berkaitan dengan polisi pengurusan data peribadi / informasi peribadi anda. Sekiranya anda tidak bersetuju kepada terma-terma di atas atau sekiranya anda mempunyai pertanyaan berkaitan dengan polisi dalam notis ini, sila tulis surat kepada alamat seperti berikut dalam masa dua puluh satu (21) hari dari tarikh Notis ini:-

    MILKADEAL SDN BHD
    22-3 Jalan PJU 8/5G,
    Damansara Perdana,
    47820 Petaling Jaya,
    Selangor, Malaysia.
    Email: support@milkadeal.com

    Justeru, syarikat kami anggap anda telah bersetuju dengan Polisi dalam Notis ini.

  8. Sekiranya terdapat sebarang percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia di dalam Notis ini, versi Bahasa Inggeris seharusnya diterima.

  9. Menurut kuasa tindakan anda dalam menyediakan data peribadi anda kepada MILKADEAL di dalam Borang Permohonan Kemudahan Kredit, Akaun Membuka Borang Permohonan, Borang Permohonan Keahlian, Borang Persetujuan atau dokumen yang berkaitan seperti untuk membolehkan penyediaan perkhidmatan dan / atau produk yang akan disediakan oleh MILKADEAL kepada anda, bermakna anda bersetuju dengan terma-terma dan syarat-syarat Notis ini.

LOADING